Tartalmas, májas és tele zöldséggel - igazán nagyon finom leves. A receptet a Vidék ízében találtam, ahol a leírás szerint bográcsban készül, ami még tartalmasabb ízt kölcsönöz a levesnek.
» HOZZÁVALÓK «
- 2 - 3 db csirkefarhát, 1 kg csirkemáj, fél kg apró csiperkegomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 - 3 szál nagyobb sárga ill, fehérrépa, 1 karalábé, 1 kisebb zellergumó, só, bors, pirospaprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma, 3 dl tejföl, 1 tojássárgája, kacsazsír, liszt
- A zöldségeket aprítsuk fel, a gombát vágjuk négyfelé.
- Egy nagyobb fazékban olvasszuk meg a kacsazsírt, fonnyasszuk meg benne a vöröshagymát.
- Tegyük hozzá a gomba kivételével a felaprított zöldségeket és pirítsuk jól át.
- Hintsük meg két evőkanál liszttel és 2 tk pirospaprikával, majd öntsük fel vízzel.
- Tegyük bele a csirkefarhátat és 3 - 4 egész májat, ízesítsük sóval borssal ételízesítőporral és főzzük félpuhára.
- Ezután adjuk hozzá a gombát is.
- A májat kaparjuk el, ízesítsük majoránnával, sóval és reszeljünk hozzá 2 gerezd fokhagymát.
- Adjuk a leveshez és főzzük még legalább negyedóráig.
- A tejfölt keverjük el a tojássárgával és sűrítsük be a levest.
- Tálaláskor ízesítsük pár csepp citromlével és chilivel.
Nagyon guszta! :) Szeretem a csirkemájat a levesekben is, leginkább májgaluskában, de így is nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésÍnycsiklandozó leves! Minden kedvemre való belőle! :)
VálaszTörlés