A mai napon csak olyan gyors, összedobálós, igazi magyaros ételt készítettem. A fűszerezése minimális, hiszen a kolbász és a szalonna már önmagában is élég ízletes. A hozzávalók szinte minden konyhában megtalálhatók és az elkészítése sem igényel különösebb szakértelmet. Friss kenyérrel és tejföllel gazdagon meglocsolva fogyasztottuk.
HOZZÁVALÓK
- fél kg savanyú káposzta
- 1 kg burgonya
- 1 pár parasztkolbász
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt kömény
- magyaros fűszerkeverék
- 10 szelet baconszalonna
- A káposztát jól átmossuk, apróbb darabokra vágjuk.
- A kolbászt karikázzuk, a burgonyát vékony szeletekre vagdossuk.
- Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, a hagymát megpirítjuk pár karika kolbásszal és rátesszük a káposztát. Ízesítjük és kb félóráig pároljuk.
- A sütőt 200°C - ra előmelegítjük.
- A burgonyát, a káposztát és a kolbászt összeforgatjuk és egy tűzálló tálba terítjük.
- Öntünk rá 1 dl vizet a tetejét kirakjuk a szalonnacsíkokkal.
- Alufóliával lefedjük, így sütjük kb 50 percig, majd a fóliát eltávolítjuk és felső sütésre kapcsolva egy kicsit rápirítunk a tetejére.
Tuti fincsi!!
VálaszTörlésSzeretem az ilyen "összedobálós" ebédeket. Nem kell mellettük állni a tűzhelynél. :))
VálaszTörlésNagyon finom lehet, és jó laktató.