,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 26., szombat

ALMAFÁNK


Almafánk -  lágy, fahéjas vaníliasodóval , kellemes almaízzel - kell ennél több. Bevallom őszintén, nálam a fánkok közül első helyen szerepel. Miért is? Talán az alma miatt, vagy a fahéj és a vaníliaöntet miatt?
Hát . . .  úgy együtt véve mindennel No.1

HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- 50 dkg alma
- 3 ek porcukor
- fél cs. élesztő
- 2 db tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- pici só
- kb 2 dl tej 

Először az almákat megpucoljuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk.
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt  tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt a tészta, lisztes felületen kissé átgyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kb 8 cm - es köröket szaggatunk.
Bő félóráig még hagyjuk kelni, majd olajban kisütjük. 
Fahéjas porcukorral  és vaníliasodóval kínáljuk.





3 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon jól hangzik a vaníliamártással, biztosan nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. A recept szerint nem derül ki, mi lesz az alma sorsa, de gondolom, belegyúrod a tésztába. :D

    VálaszTörlés
  3. Ott van benne: A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk....

    VálaszTörlés