Almafánk - lágy, fahéjas vaníliasodóval , kellemes almaízzel - kell ennél több. Bevallom őszintén, nálam a fánkok közül első helyen szerepel. Miért is? Talán az alma miatt, vagy a fahéj és a vaníliaöntet miatt?
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- 50 dkg alma
- 3 ek porcukor
- fél cs. élesztő
- 2 db tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- pici só
- kb 2 dl tej
Először az almákat megpucoljuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk.
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt a tészta, lisztes felületen kissé átgyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kb 8 cm - es köröket szaggatunk.
Bő félóráig még hagyjuk kelni, majd olajban kisütjük.
Fahéjas porcukorral és vaníliasodóval kínáljuk.
Tényleg nagyon jól hangzik a vaníliamártással, biztosan nagyon finom! :)
VálaszTörlésA recept szerint nem derül ki, mi lesz az alma sorsa, de gondolom, belegyúrod a tésztába. :D
VálaszTörlésOtt van benne: A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk....
VálaszTörlés