HOZZÁVALÓK
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve és héja
- 1 tk currypor
- 1 ek keményítő
- 1 dl száraz fehérbor
- só
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük, majd hozzáöntjük az ananászlevet és puhára pároljuk. Ha már a hús puha, hozzátesszük az ananászdarabokat. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzácsurgatjuk az ananászos húsos keverékhez és ráöntjük a bort, összeforraljuk és a végén ízesítjük a citrom levével és héjával. Köretként párolt rizs illik mellé.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésA csirkemell gyümölccsel párosítva mindig nyerő, hát még ilyen finom fűszerezéssel! :) Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésBizony ám! Nálunk is nyerő páros a gyümölcsös husi:)
Törlés