Panna Cotta - a remegő tejpuding. Lágy, könnyű desszert, törökméz morzsával. Az Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliás puding, amit tojás nélkül készítünk, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. A vaníliás alapverzión túl többféleképpen is ízesíthetjük.
HOZZÁVALÓK
- 3 dl tejszín
- 3 dl zsíros tej
- 4 ek cukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 5 g zselatinpor
A tejszínt összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vanília magjait, a rudat és felforraljuk. Ha felforrt, zárjuk el a lángot, vegyük ki a vaníliarudat és keverjük hozzá a cukorral elkevert zselatinport. Keverjük legalább jó 5 percig hogy elolvadjon a cukor és a zselatin, majd töltsük formákba és tegyük hűtőbe. Jó ha egy éjszakát hagyjuk meghúzni.
A törökméz elkészítése itt.
A panna cották széleit késsel elválasztjuk a forma szélétől, majd a formát forró vízbe mártsuk és borítsuk tányérra. Szórjuk meg törökmézdarabokkal és azonnal fogyaszthatjuk.
Párizsban ettem ilyet, de nagyon ízlett. Jó lenne elkészíteni, egyszer ráveszem magam :)
VálaszTörlésMind két édesség pillanatok alatt kész van,a hűtési időt nem számítva és így együtt nagyon finom:)
TörlésA törökméz önmagában nekem túl édes, de így, a panna cottával simán bevállalnám, nagyon finom lehet együtt! :)
VálaszTörlésHankka ez így igaz! A két édesség teljesen kiegészíti egymást.
TörlésA panna cotta az egyik kedvenc édességünk a családban (főként Judit húgomnál van a TOP 10-es lista első helyén...), évek óta készítem, sőt van egy Stahl Judit féle karcsúsított változatom is. Eddig valamilyen gyümölcsönttettel vagy karamellszósszal öntöttem nyakon, de nagyon ötletes a törökméz is hozzá. :)
VálaszTörlésA karamellszószt szinte teljesen kiváltja maga a törökméz, ahogy megolvad egy kicsit a pudingon.
Törlés