,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 27., vasárnap

ANANÁSZOS CURRYS CSIRKECSÍKOK



Egy könnyű ebéd ill.vacsora párolt rizs kiséretében. Szeretjük az ananászt, nemkülönben a csirkemellet és ez még currys - en is. Sőt a fogyókúrába is beépíthető. A curry, a tamil kari szónak egy túlságosan leegyszerűsített változata, melynek "szósz", "mártás" a jelentése. A currypor tulajdonképpen bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli, mint a kurkuma, gyömbér, kömény, chilipaprika, bors, szerecsendió, fahéj, kardamom, szegfűbors, szegfűszeg, görögszéna ill. mustármag.




HOZZÁVALÓK
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve és héja
- 1 tk currypor
- 1 ek keményítő
- 1 dl  száraz fehérbor
- só 

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük, majd  hozzáöntjük az ananászlevet és puhára pároljuk. Ha már a hús puha, hozzátesszük az ananászdarabokat. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzácsurgatjuk az ananászos húsos keverékhez és ráöntjük a bort, összeforraljuk és a végén ízesítjük a citrom levével és héjával. Köretként párolt rizs illik mellé.


JÓ ÉTVÁGYAT !

4 megjegyzés:

  1. A csirkemell gyümölccsel párosítva mindig nyerő, hát még ilyen finom fűszerezéssel! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony ám! Nálunk is nyerő páros a gyümölcsös husi:)

      Törlés