,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. március 26., péntek

~ FEKETEERDŐ KUGLÓF ~




 »HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg lágy margarin
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 tojás
- 150 ml tejföl
- 35 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 - 3 ek rum
- 3 ek kakaópor
- 1 ü meggybefőtt
Máz : 
- 12 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg margarin
- kevés forró víz
  • A sütőt 170 °C - ra melegítjük, egy nagyobb kuglófformát alaposan kivajazunk és behintjük zsemlemorzsával. 
  • A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik részhez hozzákeverjük a kakóport és a rumot, a másikhoz a lecsepegtetett meggyet.
  • A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a formába és kb 60 - 70 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Ha a kuglóf megsült 5 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük. 
  • A mázhoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A mázzal bekenjük a kuglófot és hagyjuk rajta megszáradni. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése