»HOZZÁVALÓK«
- 6 db tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szikkadt zsemle
- 1 csokor petrezselyem
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt pirospaprika
- zsemlemorzsa
- 5 db tojást enyhén felverünk, ezután a finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük majd hozzáöntjük a tojást és elkészítjük a rántottát.
- A vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt rántottát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, 1 db tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd nedves kézzel pogácsákat készítünk, amit zsemlemorzsába forgatunk.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a fasírtok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése