,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. március 25., csütörtök

~ TOJÁSRÁNTOTTAFASÍRT ~




 »HOZZÁVALÓK«
- 6 db tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szikkadt zsemle
- 1 csokor petrezselyem 
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt pirospaprika
- zsemlemorzsa 

  • 5 db tojást enyhén felverünk, ezután a  finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük majd hozzáöntjük a tojást és elkészítjük a rántottát. 
  • A vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt rántottát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, 1 db tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd nedves kézzel pogácsákat készítünk, amit zsemlemorzsába forgatunk. 
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a fasírtok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése