»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- 2 tojássárgája
- kb 1 tk piros ételfesték
- kb 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 10 dkg porcukor vagy cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
csipet só
- A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A szinezőt elkeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a lisztes részhez a tejföllel együtt és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva legalább 40 percre mélyhűtőbe helyezzük.
- Egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába és az oldalára sütőpapírt vágunk.
- A töltelékehez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrokat a citromhéját, a tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.
- Az egyik tésztagombócot nagylyukú reszelőn a formába egyenletesen belereszeljük , rásimítjuk a tölteléket, végül a tészta másik felét ráreszeljük. 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 perc alatt - tűpróbáig megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése