Leheletnyi vékony tészta, vastag almás töltelékkel.
A tésztája, gyors házi ,, leveles ” tészta, amit jó előre eltudunk készíteni és le is fagyasztható.
Készülhet sós és édes változatban a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatjuk.
Tészta: - 25 dkg liszt, 1 ek porcukor, 25 dkg túró, 20 dkg vaj, fél tk só, 1 ek ecet, kb 4 ek hideg víz
Töltelék : - 2 kg alma, cukor, fahéj - ízlés szerint
- Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és kinyomkodjuk.
- Majd megpároljuk a cukorral és a fahéjjal együtt. - Ha híg lenne, kevés kekszmorzsát adhatunk hozzá -
- Kihűtjük.
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kétfelé vesszük.
- Az egyik felet, nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd belesimítjuk a kizsírozott, lisztezett tepsibe.
- Megszórjuk 3 - 4 ek kekszmorzsával és egyenletesen elsimítjuk rajta a megpárolt almát.
- A tészta másik felével pedig beborítjuk.
- Megszurkáljuk villával és előmelegített, 170 fokon szép aranybarnára sütjük.
Imádom az almás pitét! Nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésÓ, de sajnálom, hogy nem tudom kimásolni a hozzávalókat, tetszett ez a túróval készült tészta!
VálaszTörlésIgen, elég genya dolog receptes oldalt levédeni..
TörlésChrome-ban Ctrl-P és nem kell kinyomtatni, de ott már kitudod vágni a szöveget.
De lehet pdf-be nyomtatni és onnan kivágni..
Ennek ellenére megpróbálom ma én is megcsinálni
Ha valaki egy kicsit is jártas a számítógépes technikában , akkor megoldja . Más böngészőkben mint pl .( explorer, vagy firefox ) lehet másolni. Én sosem nyomtatok, pedig van 2 nyomtatóm is, egyszerűen elmentem a linket és bármikor előtudom keresni, nem kell a papírokkal vesződnöm.
TörlésÉn is pont így szeretem, vékony tésztával és sok töltelékkel. A túrótól biztos finom puha lesz a tésztája. Nagyon szép lett a tiéd!
VálaszTörlésCsodás, vékony tészta jó vastag töltelékkel! :) Nagyon szép a cukorszórós fotó! :)
VálaszTörlésCsodás a süteményed!Hány percig kell sütni?
VálaszTörlésKedves Névtelen ! én addig sütöttem, amíg szép aranybarna lett a tészta, nem mértem időt. De hamar átsül, mert elég vékony a tészta, a töltelék pedig már készre párolt.
Törlés