Nem kell tésztát gyúrni, nyújtani - ugye ismerős ? és a világ legegyszerűbb, ám a legfinomabb almás sütije. A teteje, a vajtól ropogós lesz mintha csak morzsával terítettük volna be.
Az alma a levével együtt kerül bele, hiszen a darának meg kell duzzadnia, a kétféle almától pedig még ízletesebb lett a torta.
Sok sikert hozzá !
»HOZZÁVALÓK«
- 1 bögre liszt ( 2 , 5 dl )
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre cukor
- fél tasak sütőpor
- 1, 5 kg alma
- 2 teáskanál fahéj
- 15 dkg fagyos vaj
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kerek tortaforma ( kb 23 cm ) aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk. A vajat lefagyasztjuk.
- Az almát meghámozzuk és lereszeljük, a lisztet, darát, cukrot és a sütőport összevegyítjük.
- A keveréket háromfelé osztjuk, az 1 / 3 - át beleszórjuk a formába, erre ráhalmozzuk az alma felét ( a levével együtt ) megszórjuk 1 teáskanál fahéjjal, majd erre kerül a lisztes keverék 2 / 3 - a, erre az alma másik fele és a fahéj. Végül a maradék lisztes keverékkel beterítjük.
- Villával megszurkáljuk, hogyha a vaj megolvad, befusson a belsejébe is.
- A vajat a torta tetejére ráreszeljük és kb egy órán át megsütjük.
Tetszik a recept és a végeredmény is! Fincsi! :)
VálaszTörlésSzuper, nem ismertem ezt a receptet, de nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésDe jóóó szeretem a lustás recepteket,én is szoktam készíteni, de kimondottan almásan még nem próbáltam, csak túróval, meggyel. köszi
VálaszTörlés