,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 21., csütörtök

~ BOLOGNAI GALUSKA ~


»HOZZÁVALÓK«
Ragu :
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál közepes sárgarépa
- 1 halványító zellerszár
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 hámozott  paradicsomkonzerv ( darabolt )
- 2 ek paradicsompüré
- só, bors, kakukkfű
- 3 ek olaj
- víz 
Galuska : 
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- 1 tk só
- víz
továbbá :
- tejföl, reszelt sajt

  • A raguhoz reszeljük le a répát, vágjuk finomra a vöröshagymát, és a zellert. Az egészet futtassuk meg a felhevített olajban, majd sózzuk meg, öntsünk hozzá kevés vizet és pároljuk kb 15 percig. Azután adjuk a zöldségekhez a darált húst és pirítsuk jól meg, öntsük hozzá a bort, a paradicsomot és alaposan forraljuk össze. Ízesítsük, majd ha szükséges hígítsuk vízzel.
  • A galuskához keverjük össze a hozzávalókat, ( csak annyira, hogy az alapanyagok elvegyüljenek ) majd forrásban levő sós vízbe szaggassuk ki. Leszűrés után forgassuk át olajban. 
  • A galuskákat tegyük egy sütőtálba, halmozzuk rá a ragut, csurgassunk a tetejére tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal. Azután tegyük a sütőbe és grill fokozaton pirítsuk addig, amíg a sajt megolvad. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése