HOZZÁVALÓK 4 személyre
25 dkg túró
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejszín
1 cs zselatin fix
gyümölcs
A vajat megolvasztjuk, a tejszínt felmelegítjük a cukrokkal, hogy elolvadjon és kihűtjük. A túrót ízesítjük a citromhéjjal, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a lehűlt cukros tejszínt és botmixerrel simára pürésítjük, közben beleszórjuk a zselatin fixet. Valamilyen formát kibélelünk folpackkal, kirakjuk az alját gyümölccsel /jelen esetben málna/ és rákanalazzuk a túrós krémet. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára dermedni. Tálaláskor tányérra borítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése