2012. augusztus 8., szerda
KRÉMES KÖRTELEVES
Nagymamám kertjében nagyon szép körték termettek, hoztam is egy kosárral belőlük. Van ami már nagyon érett, van ami még keményebb, de ehhez a leveshez amit ma készítettem, épp a megfelelőek. Egy pikáns, fűszeres és nagyon-nagyon finom étel kerekedett ki belőle, és hamar kész.
HOZZÁVALÓK
5-6 érettebb és 3 keményebb körte
2 , 5 dl tejszín
1 citrom leve és héja
1 vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
2 ek vaníliás pudingpor
fahéj, szegfűszeg,
4 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és felkockázzuk . Egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom levét, héját, a fűszereket és kb. negyedóráig forraljuk. Ezután hagyjuk hűlni, közben kiszedjük a szegfűszeget és a fahéjat, ha egészet tettünk bele, majd turmixgépbe öntjük és simára turmixoljuk. Csomómentesre elkeverjük a pudingport a tejszínnel és hozzáöntjük a körteléhez, ezután visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Jól lehűtjük, tálaláskor kockára vágott körtedaradokkal és fahéjjal díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése