HOZZÁVALÓK
- 7 - 8 db közepes zsenge karalábé, 1 / 2 kg darálthús, 1 dl rizs, 1 vöröshagyma, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, pirospaprika, só, bors, ételízesítő, olaj, 1 leveskocka
SZÓSZ
450 g tejföl, 1 ek étkezési keményítő
ELKÉSZÍTÉS
A karalábékat meghámozzuk, belsejüket karalábévájóval kiszedjük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk az előre megmosott rizst, a kevés olajon megdinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, hozzáütünk egy tojást, ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összekeverjük, majd betöltjük a kivájt karalábékat. Ha kimarad a töltelékből, a leforrázott karalábélevelekbe töltjük és belehelyezzük a megtöltött karalábékkal együtt egy fazékba, belerakjuk a kivájt karalábégolyókat is.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és hozzádobunk egy leveskockát, majd fedő alatt puhára pároljuk.
SZÓSZ : A tejfölt simára keverjük a keményítővel és a kiszedett főzőlevet behabarjuk, forralunk rajta egyet - kettőt, amíg szépen besűrűsödik.
Tálaláskor a szósszal és a karalábégolyókkal kínáljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése