A sütőtököt imádjuk a húst úgyszintén, úgyhogy irány a hentes, ahol nagyon szép szüzet kaptam.
HOZZÁVALÓK
1 sertésszűz, 1 kb 1 kg- os kanadai sütőtök, 12 szelet bacon, 1 fej vöröshagyma, friss vagy szárított rozmaring, só, bors, 1 ek tökmagolaj
ELKÉSZÍTÉS
A húst sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, felhevített serpenyőben, pár perc alatt süssünk kérget rá.
Előmelegített sütőbe 180°-on süssük meg.
Közben készítsük el a TÖKPÜRÉT :
Egy kisebb fej vöröshagymát aprítsunk finomra és kevés olajon pirítsuk barnára finomra vágott friss rozmaringgal. ( ha nincs friss rozmaringunk, utólag ízesítsük szárítottal ) Majd az előre megsütött tököt tegyük turmixba, adjuk hozzá a hagymás alapot, ízesítsük sóval, borssal, 1 ek olivaolajjal és pépesítsük.
Az elkészült húst szeleteljük fel, majd helyezzük a tányér közepére halmozott pürére, a sült burgonyachipszet szórjuk köré és locsoljuk meg kevéske tökmagolajjal.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Ez nagyon guszta!!
VálaszTörlésA sütőtököt nem szeressük, de a szűzből kérnék szépen! :)
VálaszTörlésMind a kettőt szeretjük, és a felvétel és a tálalás olyan guszta, hogy egyszer kipróbálásra kerül!:))
VálaszTörlés