Már nagyon régen elmentettem ezt a kalács receptet innen és ma valahogy a szemem elé került a receptje. Úgyis valamilyen kalács sütését terveztem, minden hozzávaló volt is itthon, így hát nekifogtam. Igazán finom, puha, foszlós édes kalács sikeredett belőle .
HOZZÁVALÓK kb. 10 db- hoz
- 50 dkg liszt, 1 ek vaníliás pudingpor, 2 ek tejpor, 1 tasak szárított élesztő, 10 dkg cukor, 1 tk só, 7, 5 dkg olvasztott vaj, 2, 5 dl meleg víz, 1 db tojás,
- A díszítéshez: 5 dkg puha vaj, 2 csapott ek liszt, 1 púpos ek porcukor
- 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, a duplájára kelesztjük. A mikor a tészta megkelt, kissé átgyúrjuk és 10 egyforma nagyságú darabra vágjuk.
Sütés előtt kenjük át a molnárkákat felvert tojással, majd mindegyikre húzzunk 3 - 3 csíkot és szórjuk meg szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180°C - on süssük készre.
Szeretném megköszönni, hogy ellátogattál a blogomra, és felhívtad a figyelmemet a tiédre. Bevallom még sosem jártam nálad, de nagyon örülök hogy megismerhettem a receptjeidet, mert csodálatosak, változatosak, a fotók pedig gyönyörűek! Irigylem azokat akik ilyen szép fotókat tudnak készíteni, nekem sosem fog sikerülni... Általában este, mesterséges fényviszonyok mellett tudok fényképezni, ami a minőségen sajnos meg is látszik. Egyébként annyi étel van ami tetszik itt, hogy hirtelen azt se tudom melyiket kellene kipróbálnom! :)
VálaszTörlésKedves vagy! Szerintem a recepteken van a lényeg! a fotók nekem is sokszor nem úgy sikerednek ahogy szeretném és rászorulnak egy - két retusálásra.
TörlésNagyon kis csinosak lettek, holnap reggelire szívesen elmajszolnék egyet-kettőt...:)
VálaszTörlésCsodaszépek! :) Reggelire való tökéletes molnárkák! :)
VálaszTörlésSzép lett! Van hasonló zsemle receptem, tényleg puha, olyan mint a puffancs. Még csak egyszer sütöttem, nagy tapasztalatom nincs benne ;-)
VálaszTörlésCsiperke,Hankka,Csipike! A molnárkák nagyon finomak, igaz csak 10 db lett a ebből az adagból, de akkorára megnőttek , hogy egy db is bőven elég belőle. A díszítés pedig istenien ropogósra sült,szerintem a kedvenc kalácsreceptem lesz és a könnyű, rugalmas tésztával élvezet volt dolgozni.
Törlés