Legutóbb nyáron készítettem eklert, őszíbarackkal töltve. Nagyon szeretjük, pillanatok alatt kész van és a fantáziánkat szabadon engedhetjük a töltéssel kapcsolatban. Ma gesztenyepürével és persze tejszínhabbal készült s az ünnepekre is dekoratív édesség a sütis tálcán.
HOZZÁVALÓK kb 10 - 12 db -hoz
- 8 dkg vaj
- 1 , 5 dl víz
- 8 dkg liszt
- 2 db tojás
- csipetnyi só
Töltelék
25 dkg gesztenyemassza, 3 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
180°C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőajtót egy fakanál nyelével kitámasztva, hagyjuk kihűlni a fánkocskákat. Ha kihűlt kettévágjuk és megtöltjük :
- A gesztenyemasszát áttörjük és 3 - 4 ek tejszínnel kikeverjük, a tejszínből kemény habot verünk és kb a felét a gesztenyemasszába lazán beleforgatjuk. Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük, a fánkokat, majd a masszára nyomjuk a maradék tejszínhabot.
Nagyon ínycsiklandozó!
VálaszTörlésGyönyörűek! :) Olyan szép egyformákra készítetted őket, nagyon ügyes vagy! :)
VálaszTörlésCsodásak !!!
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, igazi cukrász műremek! Ráadásul a gesztenye nagy kedvenc. Szívesen ennék most belőle...
VálaszTörlésKöszönöm lányok!:) Próbáljátok ki, mert nagyon finom!
VálaszTörlésJaj nekem! Hányat kérhetek belőle?:) A Zsolnay tál is nagyon szépséges!
VálaszTörlés