,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 25., vasárnap

~ GESZTENYÉS ECLAIR ~




Legutóbb nyáron készítettem eklert, őszíbarackkal töltve. Nagyon szeretjük, pillanatok alatt kész van és a   fantáziánkat szabadon engedhetjük a töltéssel kapcsolatban. Ma gesztenyepürével és persze tejszínhabbal készült s az ünnepekre is dekoratív édesség  a sütis tálcán.

HOZZÁVALÓK   kb 10 - 12 db -hoz
- 8 dkg vaj
- 1 , 5 dl víz
- 8 dkg liszt
- 2 db tojás
- csipetnyi só

Töltelék 
25 dkg gesztenyemassza, 3 dl tejszín




ELKÉSZÍTÉS

- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet a sót és felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet, kis lángon folyamatosan addig keverjük amíg össze nem áll és nem ragad az edény falához. Hagyjuk lehűlni majd hozzáütjük egyenként a tojásokat és habverővel simára kikeverjük. Csillagcsöves nyomózsákba tesszük és sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 8- 10  cm -es hosszú rudacskákat húzunk.





180°C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük. A  sütőajtót  egy fakanál nyelével kitámasztva, hagyjuk kihűlni a fánkocskákat. Ha kihűlt kettévágjuk és megtöltjük :
- A gesztenyemasszát áttörjük és 3 - 4 ek tejszínnel kikeverjük, a tejszínből kemény habot verünk és kb a felét a gesztenyemasszába lazán beleforgatjuk. Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük, a fánkokat, majd  a masszára nyomjuk a maradék tejszínhabot.








6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek! :) Olyan szép egyformákra készítetted őket, nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek lettek, igazi cukrász műremek! Ráadásul a gesztenye nagy kedvenc. Szívesen ennék most belőle...

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok!:) Próbáljátok ki, mert nagyon finom!

    VálaszTörlés
  4. Jaj nekem! Hányat kérhetek belőle?:) A Zsolnay tál is nagyon szépséges!

    VálaszTörlés