,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 27., kedd

ZÖLDSÉGES CSÜLKÖS BABLEVES




Kiadós, laktatós, füstölt és telis - tele zöldségekkel. 
Szerintem,  ahány ház - annyi szokás az elkészítési módja. Elrontani szinte lehetetlen, minden egy fazékban fő, jól átjárva az ízeket.

HOZZÁVALÓK
1 db hátsó füstölt csülök, 1 pár száraz füstölt kolbász, fél kg kolozsvári szalonna, répa,  zöldség, karalábé, zeller, burgonya, fél kg fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 - 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 2 ek liszt, zsír, ételízesítő


A csülköt, a szalonnát, a babot előző este  hideg vízbe beáztatjuk. Másnap, egy nagyobb fazékba feltesszük főni a füstölt húsokat annyi vízzel, hogy ellepje. Fél puhára főzzük ekkor hozzáadjuk a babot és a kolbász darabokat, ezt is félpuhára főzzük. A megtisztított zöldségeket ekkor hozzáadjuk és készre főzzük .Lisztből egy kis pirospaprika hozzáadásával rántást készítünk és berántjuk a levest. Friss kenyérrel  tálaljuk


JUDITKA KONYHÁJA


1 megjegyzés:

  1. Jó kis tartalmas leves, nagyon guszta! :) Jól is esne most egy tányérkával! :)

    VálaszTörlés