Nagyon megtetszett ennek a keksznek a receptje, konyhavirtuóz blogján, gondoltam elkészítem. A borssal azért óvatosan bántam, de nem kellett volna és igazán finom ropogtatni való kekszecskék kerültek ki a sütőből :)
A recept megtalálható itt : de azért bemásolom
HOZZÁVALÓK
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mustár
7 dkg margarin
10 dkg füstölt reszelt sajt
1 tojás
1 kávéskanál só
csipetnyi bors
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a sütőporral, mustárral, borssal egy tálba tesszük, belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a villával felvert tojást. Tésztát gyúrunk belőle, majd hengerré formázzuk. Folpackba csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Egy centiméter széles darabokra vágjuk fel, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Nem szabad tovább, mert kemény lesz. Sokáig eláll.
Ritkán sütök kekszet, pláne sósat, de ezek a kekszek nagyon megtetszettek, igazán guszták! :)
VálaszTörlésIgazán csinos kis kekszecskék lettek, ez a zöld szalag nagyon illik hozzájuk! :)
VálaszTörlés