,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 22., kedd

KÁVÉS SAJTTORTA, GANACHE KRÉMMEL





Már napok óta ködös, esős az idő, teljesen lehangol. Ezt  sütit igazán a kávé és csoki rajongóknak ajánlom :) Kávé függő vagyok, a reggelek el sem indulhatnak nálam egy csésze eszpresszó nélkül. Imádom az olasz kávékat, főleg a frissen őröltet. Aztán jön a második, majd a harmadik és kezdődhet a nap! 
Ez az egyszerű tortácska, igazi kávéízzel és tejszínes csokival a tetején, maga az élvezet.
Eredetileg sütés nélkül terveztem és úgy emlékeztem, hogy van itthon zabkekszem - de sajna nem volt,  így maradt a piskóta sütés.





HOZZÁVALÓK
- 30 dkg zabkeksz, 10 dkg vaj, 5 dkg barnacukor - nálam 3 tojásos piskóta
A kekszet finomra összetörjük,  hozzáadjuk a barna cukrot és a megolvasztott vajat, majd egy 21 cm - es tortaforma aljába nyomkodjuk. 

KRÉM 
- 1 , 5 dl tej
- 2 dkg őrölt kávé
- 25 dkg mascarpone
- kb 10 dkg cukor 
- 1 kk vaníliakivonat
- 2 dl tejszín
- 1 cs zselatin fix
MÁZ
- 2  tábla étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 1- 2 dkg vaj

A kávét megfőzzük a tejben, majd kihűtjük és leszűrjük. Hozzáadjuk a mascarponét a cukrot, a vaníliát és a zselatin fix - el jól kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán beleforgatjuk a krémbe és a piskótára ill a kekszes alapra simítjuk. Pár órára a hűtőbe tesszük dermedni.
 A mázhoz felforraljuk a tejszínt, és a feldarabolt étcsokoládéra öntjük, hogy az felolvadjon. Hozzákeverjük a vajat, hagyjuk hűlni, majd a mázat a torta tetejére kenjük. 



 Juditka Konyhája





5 megjegyzés:

  1. Piskótával is nagyon finom lehetett, igazán guszta! :) Mi is nagy kávérajongók vagyunk a férjemmel, úgyhogy biztosan nagyon ízlene ez a krém, illetve az egész torta! :) Csodásak a fotóid! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet!! Nálunk is jöhet szinte minden, ami krémes. :)
    A képek pedig egyszerűen lenyűgöznek.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ez a recept!a zabkekszes változattal hamar el is készíthető!

    VálaszTörlés
  4. Kiscsaládomban én vagyok az igazi kávékrém rajongó, ezért csak ritkán készítek kávékrémes édességeket (habár a legutóbbi pohárkrém ízlett a gyerekeknek is). A tortád nem csak a csodás képi világával nyűgözött le, hanem elképzelve az ízét, amiatt is! Nagyon tetszik a recept, elmentettem:)

    VálaszTörlés
  5. Kedvesek vagytok,Köszönöm! A torta tényleg nagyon finom,a kávé és a csokoládé összhangjával együttvéve. Bátran ajánlom, akár szelet sütinek is:)

    VálaszTörlés