Ma Új Év napján , a szokásos sörben sült, malacsültet készítettem bajor káposztával.
- A kb 2 kg - os malachúst jól befűszereztem, sóval, majorannával, bőrét bevagdostam és tepsibe fektettem.
Tettem mellé félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, rozmaring ágat, zsályát és ráöntöttem fél üveg sört. Kb. 2 - 2,5 - óráig sütöttem és közben szalonnazsírral elkevert sörrel kenegettem.
Közben elkészítettem a káposztát.
A savanyú káposztát egyszer átmostam, átvagdostam. Kolozsvári szalonnát a zsírjára sütöttem, rátettem a káposztát , és felöntöttem sörrel. Ízesítettem kevés köménnyel, sóval és borssal.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Gyönyörűen tálaltad, igazán tartalmas étel! :)
VálaszTörlés