,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. február 1., péntek

CSÖRÖGE




Csöröge, forgácsfánk - bárhogyan is nevezzük, nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, vékonyra nyújtott, szeletelt, forró olajban kisütött tésztaféle. Porcukorba jól megforgatva, lekvárral fogyasztjuk.

HOZZÁVALÓK
- 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 2 tojássárga, 1 - 1 , 5 dl tejföl, 1 kk szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja, 1 ek rum, csipet só

- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, folpackba csomagolva hűtőbe pihentetjük legalább félóráig.
- A tésztát lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 4 - 5 cm - es csíkokra vágjuk, majd ezeket is ferdén átvágjuk, a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Végül az  egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.



- Forró olajban, szép aranybarnára sütjük.














1 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem! Olyan jól néznek ki a a képen, hogy most bizony megkóstolnám. :)))

    VálaszTörlés