,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. május 15., szerda

SPÁRGAKRÉMLEVES , FŰSZERES GARNÉLÁVAL




Könnyű krémleves, amit nagyon szeretünk -  ezúttal apró garnélarákkal kínáltam.
Kevés kalóriát tartalmaz, könnyen emészthető, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, sőt kiváló éhségcsillapító is.

HOZZÁVALÓK
- egy köteg spárga
- 1 db közepes újburgonya
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 zöldségleves kocka
- só, bors
- fél citrom leve
- petrezselyemzöld
- 1 ek vaj




- A spárgát megtisztítjuk - fejtől, lefelé haladva vékonyan meghámozzuk, majd feldaraboljuk.
- A hagymát aprítjuk, vajon megdinszteljük  rádobjuk a spárgát és a feldarabolt burgonyát is.
- Pár percig pirítjuk és felöntjük kb 1, 5 l vízzel.
- Puhára főzzük, közben az ízlésünknek megfelelően ízesítjük.
- Ha megfőtt, turmixgépben krémesre turmixoljuk.
- A végén megszórjuk petrezselyemzölddel.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom leves, szeretem. Én szoktam a végén egy kevés tejszínnel gazdagítani. Rákkal jó páros.

    VálaszTörlés
  2. Kimondottan most semmilyen sűrítőanyagot nem akartam bele tenni és így is elég sűrű, krémes lett a turmixolás után. ( elég volt a burgonya )

    VálaszTörlés