- csirke - mell, comb, szárny vegyesen
- 1 nagy pohár kefír
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors
- A húst jól megmossuk, a kefírbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és ízesítjük.
- Egy fedeles tálba belehelyezzük a húst és nyakon öntjük a fűszeres kefírrel, átforgatjuk benne, hogy mindenhol jól befedje.
- Pár óráig pihentetjük, de a legjobb ha egy éjszakán át hűtőbe tesszük.
- Másnap egy hőálló tálat vajjal kikenünk és belehelyezzük a kefíres csirkedarabokat.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon porhanyósra sütjük.
ROZMARINGOS BURGONYA
- kb 1 kg apróbb újkrumplit alaposan megsikálunk, ( én /amway/ rozsdamentes fémszivaccsal dörzsöltem le a héját )
- kb 5 percig előfőzzük
- majd hőálló tálba öntjük, meglocsoljuk rozmaringos olívaolajjal, tépünk rá pár rozmaring ágat
- sózzuk
- sütőbe téve megsütjük, pirítjuk
Jó Étvágyat !
és ne felejtsétek a BLOGSZÜLINAPI JÁTÉKOT !
Kutakodjál csak szorgalmasan a fotók között és még sok ilyen finomságot találjál! :)
VálaszTörlésVan még jópár a memóriakártyán, úgyhogy ideje hogy lekerüljönek onnan.
TörlésSzia! Szeretnélek egy felkérést átadni neked! Nézz be hozzám. Köszönöm.
VálaszTörlésTetszik nagyon ez a kefires csirke, hétvégén el is készítem! :)
VálaszTörlésÖröm újra nézni a fotóidat, nagyon szépek! :) A csirkemell pedig nagyon fincsi lehet ezzel a jó kis körettel! :)
VálaszTörlés