Friss salátával és fűszeres, joghurt öntettel fogyasztottuk.
A fűszerek és a bulgur itt megvásolható. ( de a koriandert én magam őrlöm és a szemes változatot bármelyik vegyesboltban belehet szerezni - én előszeretettel használom )
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg lencse + ( 1 - 2 db babérlevél ), 15 dkg bulgur, 1 közepes vöröshagyma, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 csokor menta, őrölt koriander és római kömény, citrombors, só, zsemlemorzsa
- A lencsét a babérlevéllel együtt enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
- A bulgurt leöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük, majd ha megpuhult szintén hagyjuk kihűlni.
- A lencsét villával kissé összetörjük, összekeverjük a bulgurral, hozzáadjuk az aprított mentát és a többi hozzávalóval együtt jól formálható masszát keverünk.
- Hagyjuk állni legalább félóráig.
- Addig készítsük el a joghurtos öntetet : - ízesítsük a joghurtot fokhagymával, sóval és citromborssal.
- A masszából nedves kézzel formáljunk golyókat és forró, bő olajban süssük ki.
Nagyon érdekes recept, a joghurtos öntettel igazán fincsi lehet! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Izgalmas receptnek tűnik! :)
VálaszTörlés