Ma reggelre beköszöntött a fagy és a napos idő ellenére is elég hideg volt napközben a levegő - igencsak elkelt a kesztyű és a meleg sál.
Valami mákosra vágytam s mivel volt ledarált mákom ideje volt már felhasználni. A túró és a hozzá kevert szederlekvár, pedig még szaftosabbá tette a süteményt.
Tulajdonképpen bármilyen formában megsüthetjük, egyszerűen és gyorsan elkészülhetünk vele.
Egy csésze tejeskávéval a kellemes meleg szobában fogyasztottam, miközben bámultam az elsárgult levelek hullását az ablakon keresztül. Hiába - itt van az ősz . . .
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 db tojás, 25 dkg lágy vaj, 15 dkg darált mák, 10 dkg liszt, 1 / 2 cs sütőpor, 2 ek bármilyen lekvár, 1 citrom reszelt héja, csipet só
- A sütőt melegítsük elő kb 170- 175 fokra.
- Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 1, 1 literes kuglófformát.
- A száraz hozzávalókat vegyítsük el egymással majd keverjük össze a tojásos masszával.
- Végül forgassuk bele az összetört túrót és a lekvárt .
- Kanalazzuk a formába és toljuk a sütőbe legalább 35 - 40 percre.
- Ha megsült, hagyjuk a formában pár percig, majd borítsuk rácsra.
Nagyon szép! Egy szeletet kérhetek? :)
VálaszTörlésCsodaszép, az én párom mákrajongó,ez nagyon szuper, biztos kipróbálásra kerül :)
VálaszTörlésGuszta, tényleg jóleső az ilyen hűvös napokon! :)
VálaszTörlésMegsütöttem, nagyon finom! Nemsokára átküldöm neked, ezzel veszek részt a játékodban. :)
VálaszTörlés