,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. október 6., vasárnap

ALMÁS - VANÍLIAPUDING, ŐZGERINCBEN




Így vasárnap késő délutánra, remek kis desszert került az asztalra.
Kedvenc recept újságomból hozom és nem sok minden kell hozzá, ami meg kell, az mind volt is itthon.
Igaz a dermedéssel még várhattam volna . . . de  ez mit sem változtat az ízén.
A lényeg, hogy egy nagyon könnyed, - almás finomságot sikerült készítenem.


HOZZÁVALÓK 
- 5 + 10  dkg cukor
- 3 - 4 alma
- kb 5 dkg  rumban áztatott mazsola
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 7 dl tej
- 5 dkg vaj
- 9 db babapiskóta

- Egy 31 cm  hosszú őzgerincet béleljünk ki folpackkal.
- Az almákat hámozzuk meg és kockázzuk fel.
- Karamellizáljunk 5 dkg cukrot, öntsünk hozzá 1 dl vizet és főzzük sziruppá.
- Adjuk hozzá az almakockákat és a mazsolával együtt pároljuk meg.
-  Keverjük simára a pudingport 2 dl tejjel, a tojássárgákkal és a maradék cukorral.
- Ha megpuhult az alma öntsük hozzá a maradék tejet, forraljuk fel, dobjuk hozzá a vajat,  majd sűrítsük be a pudingos résszel.
- Öntsük a masszát a formába és rakjuk ki a tetejét a piskótával.
- Tegyük hűtőbe pár órára dermedni.




5 megjegyzés:

  1. Milyen finom lehetett! És a képek is nagyon szépek.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a finomságot én is kiválasztottam abból az újságból, de sajnos még nem készítettem el. Nagyon guszta, most így csak áhitozom ilyen édesség után!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép sütemény! Örültem volna neki ebéd után :)

    VálaszTörlés
  4. mikor kerül bele a vaj .... ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végűl a vajat az almáhóz adtam, a többit úgy csináltam ahogy le volt írva!

      nagyon finom lett köszönöm a receptet!!

      Törlés