Így vasárnap késő délutánra, remek kis desszert került az asztalra.
Kedvenc recept újságomból hozom és nem sok minden kell hozzá, ami meg kell, az mind volt is itthon.
Igaz a dermedéssel még várhattam volna . . . de ez mit sem változtat az ízén.
A lényeg, hogy egy nagyon könnyed, - almás finomságot sikerült készítenem.
HOZZÁVALÓK
- 5 + 10 dkg cukor
- 3 - 4 alma
- kb 5 dkg rumban áztatott mazsola
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 7 dl tej
- 5 dkg vaj
- 9 db babapiskóta
- Egy 31 cm hosszú őzgerincet béleljünk ki folpackkal.
- Az almákat hámozzuk meg és kockázzuk fel.
- Karamellizáljunk 5 dkg cukrot, öntsünk hozzá 1 dl vizet és főzzük sziruppá.
- Adjuk hozzá az almakockákat és a mazsolával együtt pároljuk meg.
- Keverjük simára a pudingport 2 dl tejjel, a tojássárgákkal és a maradék cukorral.
- Ha megpuhult az alma öntsük hozzá a maradék tejet, forraljuk fel, dobjuk hozzá a vajat, majd sűrítsük be a pudingos résszel.
- Öntsük a masszát a formába és rakjuk ki a tetejét a piskótával.
- Tegyük hűtőbe pár órára dermedni.
Milyen finom lehetett! És a képek is nagyon szépek.
VálaszTörlésEzt a finomságot én is kiválasztottam abból az újságból, de sajnos még nem készítettem el. Nagyon guszta, most így csak áhitozom ilyen édesség után!
VálaszTörlésNagyon szép sütemény! Örültem volna neki ebéd után :)
VálaszTörlésmikor kerül bele a vaj .... ?
VálaszTörlésVégűl a vajat az almáhóz adtam, a többit úgy csináltam ahogy le volt írva!
Törlésnagyon finom lett köszönöm a receptet!!