»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 4 ek méz
- 5 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
Krém :
- 850 g tejföl ( 20 % - os )
- 2 ek méz
- kb 10 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- A tésztához a vajat, a mézet, a porcukrot összeolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásokat, a szódabikarbónát és hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. ( ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk még hozzá ) Kb 10 percig pihentetjük.
- Ezután a tésztát 6 egyforma gombócra osztjuk, mindegyik tésztagombócot lisztezett felületen, kb 20 * 30 cm - es nagyságú vékony lappá nyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsi hátán, külön - külön, 180 °C - ra melegített sütőben 8 - 10 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a tejfölt simára keverjük a porcukorral és a mézzel, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
- A megsült tészta széleit egyenesre vágjuk, a leeső darabokat morzsásra aprítjuk és a lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is kerüljön, majd megszórjuk tésztamorzsával és egy éjszakán át pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése