Gondolom sokaknak nem meglepő, hogy több sütemény tésztájába lekvár is kerül, amitől még szaftosabb lesz a tészta.
Az alap ötlet, Limarától
A változás csak az, hogy a tésztába dió és jóval kevesebb cukor, a tetejére pedig, vörösborból készült máz került. Mivel szeretek borral sütni, - főzni és most több, kiváló vörösborfajtám is van itthon. ( Persze az egri Szépasszonyvölgy, csakis minőségi borokról híres.)
Mert tudjuk a jó bort, nemcsak inni kell !
A szilvalekvár pedig, üstben főzött - anyukám a nagy katlanban szokta főzni - aminek nincs is párja és mindig kapok jó pár üveggel
Sűrű, zamatos - igazi házi szilvalekvár.
HOZZÁVALÓK
- 3 db tojás, 8 dkg barnacukor, 9 dkg puha margarin, 5 ek szilvalekvár, ( ha sűrű keverjük ki pár kanál vízzel )
1 ek házi vaníliás cukor, 10 dkg őrölt dió, 10 dkg liszt, 1 tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, 1 tk fahéj,
Máz :
- 0, 5 dl édes vörösbor, ( Egri Turán ), 15 dkg porcukor
- A tojást kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a margarint és a lekvárt is.
- A száraz hozzávalókat elegyítjük egymással és a masszához keverjük.
- Ízesítsük fahéjjal és citromhéjjal.
- Egy tepsit ( 23 x 32 ) - én keretet használtam - kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát.
- Előmelegített 180 fokon kb 18- 20 percig sütjük.
- Rácsra borítjuk és ha kihűlt, bevonjuk a boros mázzal.
Meg sosem csinaltam vorosboros sutit,de ez nagyon guszta,es a maznak nagyon szep szine van:)
VálaszTörlésÉn is kipróbáltam már ezt a sütit nagy sikerrel. Tetszik ez a máz is, legközelebb kipróbálom rá! :)
VálaszTörlésNagyon szép!!!
VálaszTörlésAnnyira megfogott, hogy muszáj lesz hamarosan elkészítenem:, mert érezni akarom az ízét is:))
Csodaszép! Biztos finom is, azt hiszem el kell készítenem :)
VálaszTörlésDe jó, hogy ilyen finom házi szilvalekvárhoz jutsz, így aztán biztosan nagyon finom a süti! :)
VálaszTörlésNagyon jó ez a máz! A süti finom, ezt már tudom, pontosan ma sütöttem meg én is:-)
VálaszTörlésHát ez egy igazán csini süti, nagyon tetszik :D
VálaszTörlés