,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 8., péntek

KAISERSCHMARRN






 Gondolom sokan ismeritek és készítettétek már el, ezt a finom osztrák desszertet.
 A bécsi konyha legismertebb édességét, nevezhetjük egyszerűen csak császármorzsának, smarninak, vagy Kaiserschmarrnnak, egy a lényeg, hogy finom és gyorsan elkészül . 
Én ma, mazsolás baracklekvárral és porcukorral megszórva kínáltam.

HOZZÁVALÓK ( 2 főre )
- 2 tojás, 7 dkg liszt és búzadara - fele- fele arányban, 1 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 dl tej, csipet só
- 5 dkg vaj a sütéshez
- porcukor, lekvár a díszítéshez

- Keverjük simára az összes hozzávalót.
- Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és öntsük rá a masszát.
- Falapáttal pedig kevergessük addig, amíg szét nem esik apróbb darabokra.
- Még melegen, porcukorral, lekvárral esetleg sűrű gyümölcsszörppel kínáljuk.



6 megjegyzés:

  1. Jajj, de nagyon szeretem. Házi baracklekvárral az igazi. Hűűű, nem szabad éhesen jönni hozzád, ebből a finomságból most jól be tudnék falatozni.

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Neához, nagyon guszta, étvágygerjesztő! :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretem, de még sosem készítettem. Viszont most itt van ez a nagyszerű recept, hogy kipróbálhassam :)

    VálaszTörlés
  4. A nagymamám számtalanszor készített a kedvemért.... Sajnos már nincs velünk, hogy készítsen, kénytelen leszek erőt venni magamon és ezt is megpróbálni reprodukálni, ami tökéletesen úgysem lehet de azért jó próbálkozni! :)

    VálaszTörlés
  5. Most már tudom, hogy miről is van szó! Ki kell nekem is próbálnom. Szépek nagyon a képek.

    VálaszTörlés
  6. Nem szeretem annyira,,,,de a képeidért muszáj volt jönnöm :)

    VálaszTörlés