Gondolom sokan ismeritek és készítettétek már el, ezt a finom osztrák desszertet.
A bécsi konyha legismertebb édességét, nevezhetjük egyszerűen csak császármorzsának, smarninak, vagy Kaiserschmarrnnak, egy a lényeg, hogy finom és gyorsan elkészül .
Én ma, mazsolás baracklekvárral és porcukorral megszórva kínáltam.
HOZZÁVALÓK ( 2 főre )
- 2 tojás, 7 dkg liszt és búzadara - fele- fele arányban, 1 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 dl tej, csipet só
- 5 dkg vaj a sütéshez
- porcukor, lekvár a díszítéshez
- Keverjük simára az összes hozzávalót.
- Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és öntsük rá a masszát.
- Falapáttal pedig kevergessük addig, amíg szét nem esik apróbb darabokra.
- Még melegen, porcukorral, lekvárral esetleg sűrű gyümölcsszörppel kínáljuk.
Jajj, de nagyon szeretem. Házi baracklekvárral az igazi. Hűűű, nem szabad éhesen jönni hozzád, ebből a finomságból most jól be tudnék falatozni.
VálaszTörlésCsatlakozom Neához, nagyon guszta, étvágygerjesztő! :)
VálaszTörlésSzeretem, de még sosem készítettem. Viszont most itt van ez a nagyszerű recept, hogy kipróbálhassam :)
VálaszTörlésA nagymamám számtalanszor készített a kedvemért.... Sajnos már nincs velünk, hogy készítsen, kénytelen leszek erőt venni magamon és ezt is megpróbálni reprodukálni, ami tökéletesen úgysem lehet de azért jó próbálkozni! :)
VálaszTörlésMost már tudom, hogy miről is van szó! Ki kell nekem is próbálnom. Szépek nagyon a képek.
VálaszTörlésNem szeretem annyira,,,,de a képeidért muszáj volt jönnöm :)
VálaszTörlés