,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. december 30., hétfő

~ KOLBÁSZOS LENCSEGOLYÓK ~






  Újévre ajánlom, ezt a pofon egyszerű fasírtgolyót.
Ízesíteni szinte nem is kell, mert a kolbászban benne van minden olyan íz, ami pikánssá és ízletessé teszi. Ha  házi kolbászból készítjük, akkor még finomabb lehet.
A lencse pedig elmaradhatatlan az Új év első napján, hiszen a népnyelv szerint, a gazdagságot, a sok pénzt, az anyagi jólétet jelképezi.

» HOZZÁVALÓK «
- 40 dkg száraz kolbász
- 20 dkg lencse + 1 - 2 babérlevél
- 1 tojás
- zsemlemorzsa

- A lencsét a babérlevéllel együtt puhára főzzük.
- A kolbászt aprítógépben összeaprítjuk, vagy darálóval ledaráljuk.
- Ha a lencse megfőtt, lecsepegtetjük és kihűtjük. 
- Majd a kolbászhússal a tojással és  annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy jól formálható masszát kapjunk.
- Pihentessük kb egy óráig.
- Formáljunk a masszából kisebb golyókat és bő, forró olajban süssük pár percig.



5 megjegyzés:

  1. Ötletes, fincsi lehet! :) Boldog Új Évet! :)

    VálaszTörlés
  2. Boldogságos, szépséges, vidám új évet nektek! Zs. <3

    VálaszTörlés
  3. Ez aztán nagyon finom lehet! BUÉK!

    VálaszTörlés
  4. Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!!

    VálaszTörlés
  5. Boldog uj evet Juditka,ezek a golyocskak nagyon fincsik lehetnek!

    VálaszTörlés