Újévre ajánlom, ezt a pofon egyszerű fasírtgolyót.
Ízesíteni szinte nem is kell, mert a kolbászban benne van minden olyan íz, ami pikánssá és ízletessé teszi. Ha házi kolbászból készítjük, akkor még finomabb lehet.
A lencse pedig elmaradhatatlan az Új év első napján, hiszen a népnyelv szerint, a gazdagságot, a sok pénzt, az anyagi jólétet jelképezi.
» HOZZÁVALÓK «
- 40 dkg száraz kolbász
- 20 dkg lencse + 1 - 2 babérlevél
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- A lencsét a babérlevéllel együtt puhára főzzük.
- A kolbászt aprítógépben összeaprítjuk, vagy darálóval ledaráljuk.
- Ha a lencse megfőtt, lecsepegtetjük és kihűtjük.
- Majd a kolbászhússal a tojással és annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy jól formálható masszát kapjunk.
- Pihentessük kb egy óráig.
- Formáljunk a masszából kisebb golyókat és bő, forró olajban süssük pár percig.
Ötletes, fincsi lehet! :) Boldog Új Évet! :)
VálaszTörlésBoldogságos, szépséges, vidám új évet nektek! Zs. <3
VálaszTörlésEz aztán nagyon finom lehet! BUÉK!
VálaszTörlésSikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!!
VálaszTörlésBoldog uj evet Juditka,ezek a golyocskak nagyon fincsik lehetnek!
VálaszTörlés