Sokszor kerül nálunk az asztalra ez a nagyon gyorsan elkészülő, sajtos rágcsa, de most azzal a különbséggel készült, hogy a tetejét pirospaprikával elkevert tojásfehérjével kentem le és nigella maggal szórtam meg a felét.
- és hogy még ünnepélyesebbé is tegyük, szaggassuk ki különféle karácsonyi kiszúrókkal.
» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 45 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg füstölt - 10 dkg trappista sajt, 1 tojássárgája, 2 - 3 tk só, kb 5 - 6 ek tejföl
Kenéshez : - 1 tojásfehérje + pici pirospaprika - összekeverve
- magvak a szóráshoz
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
- Kb 5 - 6 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük a pirospaprikás tojásfehérjével, és megszórjuk magokkal ( nálam nigella és szezámmag )
- Szép aranylóra sütjük.
Nagyon guszta finomság, igazi ünnepi formában. Csodásak a képek is, gratulálok :-)
VálaszTörlésHmmm,fantasztikus!
VálaszTörlésÖtletes és fincsi nasi :)
VálaszTörlésSzupi ötlet! ;-) Mentettem a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm lányok ! :))
VálaszTörlés