Az én olasz, húsvéti tortám.
Ezzel a tortácskával kívánok Minden kedves családtagjaimnak, ismerőseimnek és bloggertársaimnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket ! - innen a nagy Itáliábol.
~ Juditka Konyhája ~
» HOZZÁVALÓK «
Alap : - 25 dkg digestive keksz, 10 dkg olvasztott vaj
Krém : - 50 dkg ricotta, 3 tojás, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg olvasztott étcsokoládé, 1 ek instant kávé, csipet só
- porcukor a szóráshoz
- Egy 24 cm - es átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
- A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a forma aljába.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a ricottát, a kávét és az olvasztott csokoládét.
- A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszához keverjük.
- A krémet a kekszes alapra simítjuk és betoljuk a sütőbe, kb 45 - 50 percig sütjük.
- Ha megsült hagyjuk a formában kihűlni, borítsuk tálra és porcukorral megszórva kínáljuk.
~ BUONA PASQUA ! ~
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok én is neked!
VálaszTörlésNagyon finom tortát sütöttél, illik az ünnep hangulatához. Áldott, szép ünnepeket kívánok neked!
VálaszTörlésÁldott Húsvéti ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésCsodaszép és csodafinom tortát készítettél! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
VálaszTörlés