A kalács piros színű dióval készült és igazán finom.
Próbáljátok ki !
~ HOZZÁVALÓK ~
Töltelék : - 15 dkg darált dió, 6 - 7 ek baracklekvár, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 5 ek kristálycukor, 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg olvasztott vaj - a kenéshez
- 1 tojás és durvára vágott dió a tetejére
- A tésztát bedagasztjuk és nem kelesztjük, hanem rögtön 3 részre osztjuk és mindhármat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk majd.
- Az első lapot megkenjük az olvasztott vaj felével, majd rásimítjuk a második lapot, erre jön a lekvár, a dió és cukor keveréke, végül a reszelt csoki.
- Beborítjuk a harmadik lappal és a tetejét lekenjük a maradék olvasztott vajjal.
Most hajtogatjuk :
- a tészta ( hosszabbik oldal) két szélét középre hajtjuk
- majd fölülről majdnem a feléig és alulról is szintén behajtjuk, ekkor nyújtófával kissé lapítsunk rajta
- végül hajtsuk félbe
- tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kelesszük a duplájára.
- Sütés előtt, éles késsel vágjuk kockára, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg durvára vágott dióval.
- Állítsuk a sütőt kb 180 °C - ra , tegyük be a kalácsot és süssük szép pirosra.
Csodaszép! Biztos fincsi lehetett! :)
VálaszTörlésNagyon szép és érdekes kalács. Köszönöm a receptet. Biztosan elkészítem!
VálaszTörlés