Könnyed és krémes sütemény / pite, szinte olvad az ember szájában, nem beszélve a zamatos édes barack ízéről.
Szintén gyors és könnyű kategória, hiszen a tésztát előző este összegyúrhatjuk, sőt a barackot is előkészíthetjük, a krém pedig ripsz - ropsz megvan.
» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás, csipet só, késhegynyi sütőpor, 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék : - kb 1 kg hámozott sárgabarack
Tejfölkrém : - 2 nagy dobozos tejföl ( 900 g ), 1 cs főzős, vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja + leve, 2 db tojás
- A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe.
- A barackokat mártsuk forró vízbe, majd húzzuk le a héját és magozzuk ki.
- A krémhez keverjük simára a hozzávalókat.
- A tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk egy, kb 30 x 25 - ös vajazott, lisztezett tepsibe úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Villával szurkáljuk meg és süssük elő, 180 °C - os sütőbe, kb 15 percig.
- A tésztát vegyük ki a sütőből, rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd öntsük le a tejfölös masszával.
- Tegyük vissza a sütőbe és süssük tovább, kb 30 percig, hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük.
Guszta, finom lehet a pudingos tejföllel a tetején! :)
VálaszTörlésSzép szeletkék, finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon szeretem az ilyen könnyed, gyümölcsös sütiket. Édes bűnbeesés!
VálaszTörlésNagyon klassz mekora tepsiben készült?
VálaszTörlésKb 30 - 25 cm - es formában ( keretben ) sütöttem .
Törlés