A kekszmorzsa is egyszerűen elkészíthető és mentes mindenféle adalékanyagoktól, a zamatos szilva pedig a fahéjjal, hmmm . . . .
Az így készült kekszmorzsa kitűnően alkalmas pohárkrémek telítésére / díszítésére is, hiszen sokkal finomabb ( szerintem ) mint a bolti keksz és kedvünk szerint alakíthatjuk az ízét.
» HOZZÁVALÓK «
- Kekszmorzsa : - 4 dkg liszt, 4 dkg őrölt mandula, 3, 5 dkg cukor, 1 / 2 citrom reszelt héja, 3, 5 dkg vaj, csipet só
- Töltelék : - kb 12 - 15 szem keményebb szilva, fahéj, barnacukor
- Továbbá : - friss leveles tészta, 1 tojás
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C - ra.
- A kekszmorzsához morzsoljuk össze a hozzávalókat s egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk bele, süssük kb. 15 percig.
- Hagyjuk kihűlni, majd sodrófával törjük össze.
- A szilvát magozzuk ki, vágjuk négybe és szórjuk meg fahéjas barnacukorral.
- A leveles tésztát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és vágjunk akkora kört belőle amekkorát kiad a tészta, szórjuk rá a kekszmorzsát úgy, hogy a szélét kb 4- 5 cm - re hagyjuk üresen. Halmozzuk rá a szilvát, a széleket hajtsuk vissza és kenjük le felvert tojással.
- Előmelegített 200 °C - on süssük szép pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése