,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. augusztus 22., péntek

~ KEKSZMORZSÁS, SZILVÁS LEVELES ~

Print Friendly and PDF




  Szintén egy nagyon gyorsan elkészülő finomságot hozok, szinte nem is tudok betelni az ízével. 
A kekszmorzsa is egyszerűen elkészíthető és mentes mindenféle adalékanyagoktól, a zamatos szilva pedig a fahéjjal, hmmm . . . . 
Az így készült kekszmorzsa kitűnően alkalmas pohárkrémek telítésére / díszítésére  is, hiszen sokkal finomabb ( szerintem ) mint a bolti keksz és kedvünk szerint alakíthatjuk az ízét.


» HOZZÁVALÓK «
- Kekszmorzsa : - 4 dkg liszt, 4 dkg őrölt mandula, 3, 5 dkg cukor, 1 / 2 citrom reszelt héja, 3, 5 dkg vaj, csipet só
- Töltelék : - kb 12 - 15 szem keményebb szilva, fahéj, barnacukor
- Továbbá : -  friss leveles tészta, 1 tojás

- Melegítsük elő a sütőt 180 °C - ra.
- A kekszmorzsához morzsoljuk össze a hozzávalókat s  egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk bele, süssük kb. 15 percig.
- Hagyjuk kihűlni, majd sodrófával törjük össze.
- A szilvát magozzuk ki, vágjuk négybe és szórjuk meg fahéjas barnacukorral.
- A leveles tésztát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és vágjunk akkora kört belőle amekkorát kiad a tészta, szórjuk rá a kekszmorzsát úgy, hogy a szélét kb  4- 5 cm - re hagyjuk üresen. Halmozzuk rá a szilvát, a széleket hajtsuk vissza és kenjük le felvert tojással. 
- Előmelegített 200 °C - on süssük szép pirosra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése