A recept megjelent az Erdélyi konyha augusztusi számában.
» HOZZÁVALÓK »
Tészta : - 4 db tojás, 18 dkg porcukor, 14 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 10 dkg olvasztott vaj, 1 csipet só
Töltelék : - 4 dl tej, 5 evőkanál búzadara, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, kb 25 dkg áfonya
- A tésztához, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat.
- A masszát egy kb 20 X 30 - as kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és 180 °C - ra előmelegített sütőben kb 20 - 25 percig sütjük ( végezzünk tűpróbát ! ).
- A búzadarát sűrűre főzzük a tejben, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vajat kikavarjuk a kétféle cukorral és összekeverjük a kihűlt grízzel.
- A tésztát két egyforma lapra vágjuk, az alsó lapra rákenjük a krém felét, sűrűn kirakjuk áfonyával, majd rákenjük a maradék krémet.
- A felső lapot ráhelyezzük a krémre, enyhén rányomjuk, megszórjuk porcukorral és áfonyával díszítjük.
Nagyon mutatós sütemény, és a képeket nézve és a leírást olvasva nagyon finom is lehet! :) Gratulálok az Erdélyi Konyhás megjelenéshez! :)
VálaszTörlés