A tortáról annyit, hogy ne essünk kétségbe ha nincs otthon tojás, hiszen remek piskótát lehet nélküle is sütni. Íme a bizonyíték.
A pillecukrot pedig gyerekjáték elkészíteni és majd meglássátok, hogy egy sárga folyékony szirupból hogyan lesz gyönyörű, hófehér hab.
Vágáskor célszerű, olajjal bekent kést használni.
» HOZZÁVALÓK «
Piskóta : - 15 dkg cukor, 25 dkg liszt, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg kakaópor, fél cs sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 2, 5 dl víz, 2 tk ecet, 120 ml étolaj, rum vagy aroma - ízlés szerint
Pillecukor : - 15 dkg cukor, fél dl víz, 1 ek méz, 8 g zselatin + 3 ek víz
- A csokoládét vízgőz felett, vagy micróban olvasszuk meg. A száraz hozzávalókat vegyítsük össze.
- Keverjük hozzá a vízzel elkevert ecetet, az olajat és az olvasztott csokoládét, ízesítsük rummal.
- A masszát öntsük egy vajjal kikent, lisztezett 24 cm - es formába. ( nekem teflonos van, így nem kellett vajaznom , liszteznem ) és előmelegített 180 °C - on süssük kb 25 percig. ( Tűpróba )
- Ha megsült a pikóta, borítsuk rácsra és hűtsük ki teljesen.
- A pillecukorhoz, egy magasabb falú tálban ( amibe majd verni fogjuk a habot ) keverjük el a zselatint a 3 ek vízzel.
- A cukrot, mézet és a vizet tegyük fel forrni, úgy 3 - 4 percre, amíg picit besűrűsödik, majd egy keveset csurgassunk a zselatinos részhez és kezdjük el kézi mixerrel közepes erősséggel verni.
- Majd öntsük hozzá a többi szirupot és kb 5 percig verjük.
- Az így kapott habot kenjük a torta tetejére és díszítsük csokoládéforgáccsal.
Húh, ez nagyon jól néz ki és biztosan finom is! Ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlés