,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. augusztus 2., szombat

~ CSIRKEMELL FOKHAGYMÁS BUNDÁBAN ~

Print Friendly and PDF





 Recept, a meglepetés, 2014 - es naptárából Vrábel Krisztától. Már régen elakartam készíteni,  - de valamiért feledésbe merült és most hogy áthajtottam a naptárt, akkor látom, hogy az augusztusi hónap receptje - hiszen olyan egyszerű, hétköznapi fogásról van szó és a joghurt, mint tudjuk nagyon jót tesz a húsoknak. Ugyan az eredeti recept nem írja a pihentetést, de el nem ronthatjuk vele az biztos. 
Omlós és ízletes falatkák a saláta meg külön dicséretet érdemel. A tálalás is hasonló, hiszen el sem képzelném máshogy. Én még, fűszeres parázskrumplit is készítettem mellé köretként, hiszen a gyerekeim nagyon szeretik. 

» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg csirkemell
- 1 tojás
- 1 nagy ek joghurt
- liszt
- szódavíz
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
Saláta : - paradicsom, lilahagyma, bazsalikomlevél, 2 ek olívaolaj, balzsamecet, só - ízlés szerint

- Keverjük össze a tojást a joghurttal, szórjuk hozzá a lisztet és lazítsuk egy kis ásványvízzel, ( tejföl sűrűségű masszát kell hogy kapjunk ), ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval, frissen tekert borssal és pirospaprikával.
- A megmosott húst csíkozzuk fel, enyhén sózzuk meg és forgassuk a fokhagymás masszához, lefedve tegyük legalább 1 órára hűtőbe.
- Készítsük el a salátát : a hagymát és a paradicsomot tetszés szerint vágjuk fel, majd forgassuk össze a balzsamecetes olívaolajjal, tépjünk hozzá bazsalikomlevelet és felhasználásig tartsuk hűtőbe.
- A húst bő, forró olajban süssük ki és kínáljuk a salátával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése