Többféle bundában készítettem már húst, de még így almával most először és biztosan nem utoljára.
Olyan finom illatok terjengtek a konyhában, mintha csak almás sütemény sülne.
A sült almát meg kifejezetten imádom, a méz ahogy karamellizálódik, s ezáltal nemcsak finom ízt, hanem szép fényt is ad az almagerezdeknek. Köretként párolt rizs készült hozzá.
»HOZZÁVALÓK«
- kb 50 - 60 dkg - os csirkemell
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 2 - 3 dl dl tej
- 3 alma
- bors, fahéj - ízlés szerint
- só
Mézes alma : - fejenként egy nagyobb alma, 2 ek méz, olaj
- A húst megmossuk, majd felvágjuk vékonyabb szeletekre.
- A tojást, lisztet, tejet csomómentesre keverjük, az almákat reszeljük és lecsöpögtetjük a felesleges levet majd a tojásos masszához keverjük.
- A húst enyhén sózzuk, előbb lisztbe, majd az almás masszába forgatjuk és bő forró olajban, közepes lángon kisütjük.
- A mézes almához, az almákat cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a gerezdeket, megcsurgatjuk mézzel és a serpenyőt rázogatva pár perc alatt puhára sütjük.
Kedves Juditka!
VálaszTörlésIgazán guszta és izgalmas ez az almás kombináció.:)
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept is, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Jóéjt!
Süni
Nagyon tetszik ez a husi! Biztosan finom ebben a bundában! :) Viszem ennek a receptjét! :)
VálaszTörlésImádom a mézes almát! :-) Ez a bundás változat nagyon jó ötlet!
VálaszTörlés