,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 27., szombat

~ MORZSÁS KAKAÓS KEKSZ ~




 Ha kakaós, akkor minden mennyiségben jöhet, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Rég készítettem már kekszet és nem akartam a kiszúrással és a kenegetéssel szöszölni. Gyorsan elkészül és nagyon eteti magát. A krém, igaz vajas, de éppen ettől lágy és selymes - de akinek így nem tetszik, készítheti ganache krémmel is. ( csokoládé + tejszín ). 


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 30 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 18 dkg vaj, 1 tojás, 2 dkg kakaópor, csipetnyi só, 1 teáskanál sütőpor, 1 - 2 ek víz
Krém : - 15 dkg vaj, 3 dkg kakaópor, 8 dkg porcukor, kevés rum vagy aroma ( elhagyható )

- A tésztához, a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kétfelé vesszük és az egyik részbe, belegyúrjuk a kakaóport pici víz hozzáadásával. Hűtőbe tesszük amíg előmelegítjük a sütőt 180 °C - ra .
- Mindkét tésztát kb fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és kb 20 x 30 - as tepsi hátán külön - külön, 15 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
- A krémhez habosra keverjük a hozzávalókat, megkenjük vele a sárga tésztát , a kakaósat apróra morzsoljuk és beterítjük vele a krémet kissé rányomkodva.
- Tetszés szerint szeleteljük.





1 megjegyzés: