,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 30., kedd

~ VILLÁMGYORS , MÁJKRÉMES PIZZACSIGA ~




Egyik kedvencem ez a csiga, azért is, mert nagyon gyorsan elkészül - hiszen nincs kelesztés - a túrótól puha a tésztája és mert nagyon finom, eteti magát az biztos. Zsúrokra, partikra kiváló vendégváró falatkák lehetnek.


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 30 dkg liszt, 25 dkg túró, 2, 5 dkg friss élesztő, 1 tojás, 18 dkg vaj, 1 / 2 evőkanál só, 1 dl tej, 1 kávéskanál cukor
Töltelék : - 2 doboz ( 2 X 65 g ) májkrém, 1 nagy tubus pizzakrém ( 160 g ) vagy házi, 15 dkg reszelt sajt, friss kakukkfű / oregáno
- reszelt sajt - a szóráshoz

- A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a cukrot és morzsoljuk hozzá az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
- A túrót villával törjük át, adjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt, majd a felfutott élesztő hozzáadásával az egészet jól gyúrjuk össze. Tegyük hűtőbe.
- A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és ízlés szerint fűszerezzük.
- A tésztát vegyük kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk kb 40 x 25 cm - es nagyságúra, kenjük meg a krémes töltelékkel és tekerjük fel. Vágjunk belőle kb 2 cm - es szeleteket és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Így járjunk el a másik tésztaadaggal is.
- A csigákra szórjunk sajtot és előmelegített , 180 °C - on süssük szép pirosra.






1 megjegyzés: