»HOZZÁVALÓK« - 1 db őzgerinchez
Tészta :
- 3 tojás
- 12, 5 dkg porcukor
- 12, 5 dkg vaj
- 12, 5 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 5 dkg étcsokoládés tortadara
- 0, 5 dl rum
Csokimáz :
- 10 dkg porcukor
- 1 ek púpozott kakaópor
- 2 ek tej
- 6 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
- Az őzgerincformát kivajazzuk, lisztezzük, a sütőt előmelegítjük 200 °C - ra.
- A vajat a porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a rumot, majd lazítjuk a felvert tojáshabbal.
- A darából vegyünk el kb 1 evőkanálnyit, a többit forgassuk a masszához és simítsuk a tésztát a formába.
- Süssük kb 25 - 30 percig ( Tűpróba ).
- Ha megsült borítsuk rácsra és hűtsük ki.
- A csokimázhoz, egy lábosban melegítsük össze a hozzávalókat és vonjuk be vele a süteményt.
- A tetejét díszítsük a félretett tortadarával.
Nagyon szeretem a vajas piskotat!!!!Es a fotoid nagyon hangulatosak :)
VálaszTörlés