,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 3., szerda

~ FEHÉRBOROS NEKTARINFÁNK ~




Egyszerű desszert a rohanó hétköznapokra. Csuda finom :) 
Bor helyett használhatunk tejet is a masszához - természetesen ahol kisgyermek van - de a bortól  méginkább zamatosabb és finomabb lesz. Ha van kedvünk bor - vagy vanílasodót is készíthetünk mellé, de nekem nem hiányzott.


Print Friendly and PDF
» HOZZÁVALÓK «
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek olaj
- egy csipetnyi só
- 2 dl félédes fehérbor
- kb 4 - 5 db nektarin
- fahéjas porcukor - a szóráshoz

- A barackot kimagozzuk és négy vagy hatfelé vágjuk.
- A masszához szétválasszuk a tojásokat, majd a sárgáját simára keverjük a liszttel, cukorral, olajjal  és a borral.
- A fehérjét a csipet sóval habbá verjük és beleforgatjuk a sűrű tojásos masszába.
- A nektarint beleforgatjuk a masszába és bő olajban kisütjük.
- Papírszalvétára szedjük és tálaláskor fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.








1 megjegyzés: