,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 2., kedd

~ BAKONYI CSIRKEMELL ~




  Az egyik kedvenc ételünk - a sok közül - egyszerű alap hozzávalókból, ízletes gombás ragut varázsolhatunk akár ebédre, akár vacsorára. Galuskával a legfinomabb.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK« 
- egy nagyobb csirkemell 
- fél kg barna vagy fehér csiperke
- 1 fej vöröshagyma
- olaj, pirospaprika, só, bors
- 2 dl tejföl + 1 ek liszt
- paprika , paradicsom
- ételízesítőpor

- A hagymát felkockázzuk  és kevés olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a  feldarabolt paprikát, paradicsomot.
- Az így kapott pörköltalaphoz adjuk a felkockázott csirkemellet.
- Ízesítjük és félpuhára pároljuk, ekkor hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát is.
- A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a mikor már megpuhult a hús is, a gomba is, besűrítjük vele a pörköltet.
- Petrezselymes galuskával tálaljuk.








3 megjegyzés:

  1. Húh, ez nagyon fincsi lett és jól is néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom ez a "bakonyi csirkemell" én is szoktam késziteni, csak nem apritom fel a húst, hanem szeletben sütöm meg! Magduska

    VálaszTörlés
  3. Mmmmmmm. Imádom. Köszi, hogy a recepteddel eszembe jutattad.:) Én ey kis paripürit is szoktam beletenni:)

    VálaszTörlés