»HOZZÁVALÓK«
- egy nagyobb csirkemell
- fél kg barna vagy fehér csiperke
- 1 fej vöröshagyma
- olaj, pirospaprika, só, bors
- 2 dl tejföl + 1 ek liszt
- paprika , paradicsom
- ételízesítőpor
- A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot.
- Az így kapott pörköltalaphoz adjuk a felkockázott csirkemellet.
- Ízesítjük és félpuhára pároljuk, ekkor hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát is.
- A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a mikor már megpuhult a hús is, a gomba is, besűrítjük vele a pörköltet.
- Petrezselymes galuskával tálaljuk.
Húh, ez nagyon fincsi lett és jól is néz ki! :)
VálaszTörlésNagyon finom ez a "bakonyi csirkemell" én is szoktam késziteni, csak nem apritom fel a húst, hanem szeletben sütöm meg! Magduska
VálaszTörlésMmmmmmm. Imádom. Köszi, hogy a recepteddel eszembe jutattad.:) Én ey kis paripürit is szoktam beletenni:)
VálaszTörlés