Aki szereti az olasz ízeket annak ez csirkés, paradicsomos ragu biztosan tetszeni fog. Egyszerű kategória, de a fűszerkeveréktől és a paradicsomlétől lesz igazán olaszos. Ha nincs kéznél kész fűszerkeverék, ízesítsük az ételt szárított bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, pirospaprikával, zellerrel.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 - 3 szál répa
- 20 dkg zöldbab ( lehet fagyasztott vagy konzerv is )
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- só, bors
- kb 2 - 2, 5 dl paradicsomlé
- olívaolaj
- Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott hús és fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt répát és friss vagy fagyos zöldbabot, ( ha konzervet használunk akkor csak a főzés végén adjuk hozzá ). Kb 10 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével.
- Fűszerezzük és készre főzzük.
- Főtt tésztával fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése