Szeretem a gyümölcsökkel együtt sült pecsenyéket, olyan finom és különleges ízt kap a sütés által mindkettő, na de most a lekvár játszik a főszerepet, főleg ha az még házilag is készült. Igazi télies ízvilág.
»HOZZÁVALÓK«
- kb 1 - 1 , 5 kg - os csont nélküli karaj
- alma
- lilahagyma
- 1 narancs leve
- narancslekvár
- só, bors, kakukkfű
- A karajt dörzsöljük be sóval és borssal, majd vagdossuk be ujjnyi szélességben úgy, hogy az alja egyben maradjon.
- Az almáknak vágjuk ki a magházat és szeleteljük karikára a hagymával együtt. Minden zsebet kenjünk meg egy kiskanál lekvárral és rakjuk bele felváltva, az alma és hagymakarikákat. A hús tetejére is kenjünk a lekvárból. Kössük össze hosszában egy zsineggel és tegyük tepsibe.
- Locsoljuk meg egy narancs kifacsart levével, tegyünk mellé félbevágott almákat, friss kakukkfüvet és alufóliával letakarva, tegyük a 180 °C - ra előmelegített sütőbe.
- Süssük letakarva kb 2 óráig. Közbe- közbe locsoljuk meg párszor a hús szaftjával. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát és süssük a húst szép pirosra.
- Vajon sült héjas burgonyát, a sült almát és narancslekvárt kínáljuk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése