,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 20., szombat

~ ASZALT SZILVÁS - MOGYORÓS TALLÉROK ~




 Az aszalt szilvát karácsonykor előszeretettel használom és nemcsak sütikbe, hanem húsokba göngyölve is. Ezekbe az aranyos tallérokba is került párszem és hogy feltudja dobni az ízével ezt azt egyszerű kekszet. Már pár nappal az ünnepek előtt elkészíthetjük, és jól záródó fémdobozba sokáig eláll. 
A sütis dobozt a http://sutnifozni.hu/webshop/ biztosította. 

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK« 22 - db - hoz
Tésztához : 
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 kk só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
Töltelékhez : 
- 10 dkg törökmogyoró
- 5 dkg aszalt szilva
- 3 - 4 ek szilvalekvár
Díszítéshez : 
- 10 dkg fehércsokoládé
- 1 ek tej
- porcukor 
  1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, összekeverjük a szilvalekvárral és a darált mogyoróval. Ha száraz lenne adjunk még hozzá lekvárt.
  3. A tésztából 3 dkg - os golyókat formálunk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk és karalábé vájó hátoldalával mélyedéseket készítünk a közepébe. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és mindegyik tallér közepébe 1 - 1 púpozott teáskanálnyi tölteléket helyezünk. 
  4. Előmelegített, 180 °C - on kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.
  5. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a forró tejet és fényesre keverjük.
  6. A kihűlt tallérokat az olvasztott csokoládéval becsíkozzuk. Majd ha a csoki megszilárdult a tetején, porcukorban megforgatjuk.

1 megjegyzés: