Rég volt használatban a rolóforma, pedig olyan egyszerű elkészíteni ezeket a tekercseket - hála a készen kapható friss, leveles tésztának. A töltelék nagyon sokféle lehet, de általában a hab és a sajtos roló a legmegszokottabb.
A sajtos krém most kiegészült főtt füstölt sonkával, hiszen nincs húsvét sonka nélkül.
Próbáljátok ki így is ! - a színes papírtányérokat pedig még beszerezhetitek a az ünnepre a Dekorellashop - ban
»HOZZÁVALÓK«
Krém :
- 2 dl tej
- 2 púpozott ek liszt
- 2 tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 8 - 10 dkg főtt sonka
- só - ízlés szerint
Továbbá
- 1 cs friss leveles tészta ( Lidl )
- 1 tojássárgája - a kenéshez
- reszelt sajt
- A tejet keverjük simára a liszttel és főzzünk belőle sűrű krémet, robotgéppel még forrón keverjük hozzá egyesével a tojássárgáját és a reszelt sajtot.
- Ha massza kihűlt, habosítsuk ki a szoba hőmérsékletű vajjal.
- A sonkát késes aprítóval aprítsuk apróra és keverjük a sajtkrémhez.
- A leveles tészta rövidebb oldalát vágjuk 2 , 5 cm vastag csíkokra és tekergessük fel a kivajazott rolóformákra úgy, hogy a tészta szélei fedjék egymást. Tojássárgájával kenjük át a rolókat és helyezzük egy sütőpapírral borított tepsibe.
- Előmelegített, 200 °C - on süssük szép pirosra, még melegen szedjük le a rolókat a formáról és hagyjuk kihűlni.
- A krémet kanalazzuk habzsákba, töltsük meg a rolókat és a két végét pedig mártsuk reszelt sajtba.
Nagyon tuti recept így sonkásan! ;-) Ezt megjegyzem és mentem a receptet.
VálaszTörlés